سيستم نمره دهي در آزمون GMAT به اين صورت است که به داوطلبان در اين آزمون نمره اي از 200 تا 800 داده مي شود. نمره ي کل آزمون از محاسبه نمرات بخش هاي استدلال کمي و استدلال کلامي به دست مي آيد و نمره بخش هاي استدلال يکپارچه و رايتينگ تحليلي در نمره کل آزمون تاثيري ندارند.
آزمون GMAT چيست؟
اگر قصد تحصيل در يکي از دانشگاه هاي آمريکا يا کانادا در مقطع کارشناسي ارشد را در رشته هاي تجارتي يا مديريتي مانند اقتصاد، مديريت، حسابداري، MBA و غيره را داريد، براي اپلاي تحصيلي بايد در آزمون GAMT شرکت کنيد و با کسب نمره ي قبولي در اين آزمون، موفق به اخذ پذيرش تحصيلي در رشته ي مورد نظر خواهيد شد.
آزمون GAMT يا Graduate Management Admission Test يک آزمون بين المللي به زبان انگليسي است و براي پذيرش در رشته هاي MBA و MPA و DBA به صورت هوشمند و کامپيوتري براي ارزيابي توانايي ها و مهارت هاي داوطلبان براي تحصيل در رشته هاي مديريتي و تجارتي برگزار مي شود. آزمون GMAT دانش و مهارت داوطلبان را در رشته هاي رياضي، جبر، هندسه، تجزيه داده و دستور زبان مورد ارزيابي قرار مي دهد.
اگر تصميم داريد براي اهداف تحصيلي خود در آزمون GMAT شرکت کنيد بايد بدانيد آزمون GMAT هر 16 روز يک بار برگزار مي شود و داوطلبان مي توانند حداکثر 5 بار در يک سال در اين آزمون شرکت کنند. در مورد برگزاري آزمون GMAT در ايران بايد گفت، اين آزمون در ايران برگزار نمي شود و داوطلبان ايراني براي شرکت در اين آزمون بايد به کشورهاي همسايه که آزمون GMAT را برگزار مي کنند مانند ترکيه، امارات، ارمنستان، گرجستان و غيره سفر کنند.
براي اطلاع از شرايط و نحوه ثبت نام در آزمون GMAT با کارشناسان شرکت مهاجرتي هومان ويزا در ارتباط باشيد…
ساختار آزمون GMAT
آزمون GMAT يک آزمون تطبيقي و مبتني بر کامپيوتر است اين آزمون داراي 80 سوال در 4 بخش مي باشد و مدت زمان انجام آن 3 ساعت و 7 دقيقه مي باشد. نمره ي اين آزمون بين 200 تا 800 است و داوطلب براي پذيرش در دانشگاه هاي معتبر آمريکا و کانادا بايد نمره ي 700 و بالاتر را کسب کند.
سوالات آزمون GMAT طوري طراحي مي شوند که روي مهارت هاي کليدي مديريتي و توانايي هاي مورد نظر بيزنس اسکول ها تمرکز دارند، همچنين سوالات آزمون GMAT، توسط شوراي پذيرش مديريت تحصيلات طراحي مي شود و سازمان GMAC آزمون را برگزار کرده، نمرات را محاسبه مي کند و به شوراي پذيرش ارائه مي دهد.
همچنين شرکت در نسخه ي آنلاين آزمون GMAT هيچ محدوديت زماني ندارد و شما ميتوانيد در هر ساعتي از شبانه روز در اين آزمون به صورت غير حضوري شرکت کنيد.
بيشتر بخوانيد: تفاوت آزمون GRE و GMAT
ساختار آزمون GMAT از چهار بخش اصلي تشکيل شده است:
- نگارش تحليلي يا AWA
- استدلال يکپارچه يا IR
- استدلال کمي (تحليل اعداد و ارقام و محاسبات رياضي)
- استدلال کلامي (مهارت تحليل زباني)
در ماه جولاي سال 2017، امکان انتخاب ترتيب بخش هاي آزمون GMAT توسط داوطلبان فراهم شده است و شرکت کنندگان مي توانند ترتيب پاسخ دادن به سوالات بخش هاي مختلف آزمون جي مت را خودشان انتخاب کنند.
بخش نگارش تحليلي آزمون GMAT
در بخش نوشتاري تحليلي يا AWA (Analytical Writing Assessment) که به صورت تشريحي انجام مي شود، داوطلب 30 دقيقه فرصت دارد تا مهارت خود را در نوشتن يک متن تحليلي نشان دهد. در اين بخش، داوطلبان بايد يک مقاله تحليلي درباره موضوع مشخص شده بنويسند و نمره اي بين 0 تا 6 را کسب کنند.
بخش استدلال يکپارچه (IR) آزمون GMAT
بخش تحليل يکپارچه يا IR (Integrated Reasoning) داراي 12 سوال چند بخشي است و داوطلب 30 دقيقه فرصت دارد تا به سوالات پاسخ دهد. امتياز اين بخش از 1 تا 8 و به صورت يک نمره اي متغير است. اين بخش مهارت داوطلب را در تحليل منابع مختلف اطلاعاتي مثل جدول و نمودار ارزيابي مي کند و شامل چهار بخش تفصير بصري، تحليل دو قسمتي، تحليل جدول و استدلال چند منبعي است.
در اين بخش از آزمون GMAT سوالات تحليلي با سوالاتي از روي نمودار و جدول مطرح مي شود و داوطلب بايد بتواند اطلاعات را از انواع فرمت هاي امروزي استخراج کند.
بخش استدلال کمي آزمون GMAT
در بخش مهارت محاسبه يا استدلال کمي (Quantitative) مهارت تحليل و حل مسائل مختلف رياضي داوطلبان ارزيابي مي شود. براي پاسخ دادن به سوالات اين بخش داوطلبان بايد داراي دانش محاسباتي و جبري باشند. مدت پاسخگويي به اين بخش 62 دقيقه و نمره ي آن بين 0 تا 60 است.
اين بخش 31 سوال دارد که 14 تا 16 سوال آن مهارت داوطلبان را در تحليل داده هاي عددي، جبر، حساب و هندسه ارزيابي مي کند و 16 تا 19 سوال هم مهارت حل مسئله را مي سنجد.
بخش استدلال کلامي آزمون GMAT
در بخش استدلال کلامي آزمون GMAT مهارت اصلاح جملات با توجه به اصول نوشتاري زبان انگليسي و مهارت خواندن متون گوناگون پيچيده ارزيابي مي شود. اين بخش داراي 41 سوال 5 گزينه اي است و داوطلبان براي پاسخگويي به سوالات 75 دقيقه فرصت دارند.
اين بخش شامل ترکيبي از دو نوع سوال چند گزينه اي است:
- مطالعه مفهومي: يک متن مفهومي حداکثر با 350 کلمه به داوطلب داده مي شود و داوطلب پس از خواندن آن بايد به سوالاتي که توانايي او را در تفسير متن، استنباط از آن و شناسايي روابط منطقي بين عناصر محتوا ارزيابي مي کند، پاسخ بدهد.
- استدلال انتقادي: اين قسمت توانايي داوطلب را در استنتاج استدلال هاي کوتاه مورد ارزيابي قرار مي دهد.
نحوه برگزاري آزمون GMAT
در مورد نحوه برگزاري آزمون GMAT بايد گفت، اين آزمون تا سال 2016 به صورت کامپيوتري و کاغذي برگزار مي شد، اما از سال 2016 برگزاري آزمون GMAT به صورت کاغذي لغو شد. به دليل دسترسي آسان به آزمون، نمره دهي بهتر و ذخيره سازي اطلاعات و اطمينان از صحت آزمون، در حال حاضر آزمون GMAT تنها به صورت کامپيوتري برگزار مي شود. همچنين نسخه ي آنلاين آزمون GMAT نيز ارائه شده است و داوطلبان مي توانند به صورت شبانه روزي در آزمون انلاين (هوم اديشن) شرکت کنند.
اگر براي مهاجرت تحصيلي به کانادا و آمريکا نياز به راهنمايي داريد، شرکت مهاجرتي هومان ويزا بهترين کارشناسان امور مهاجرتي را به شما معرفي مي کند.
نمره دهي به آزمون GMAT
همان طور که گفته شد آزمون GMAT داراي 4 بخش است، نمره ي هر بخش به طور جداگانه محاسبه و ارائه مي شود و در نهايت داوطلبان يک نمره ي کلي از آزمون دريافت مي کنند که اين نمره فقط براساس بخش هاي استدلال کلامي و استدلال کمي است. همچنين داوطلبان يک رتبه براساس درصد نيز دريافت مي کنند که عملکرد آنها را با ساير داوطلبان در سال هاي قبل مقايسه مي کند، اما بايد بدانيد براي اپلاي تحصيلي نمره اي که براي دانشگاه ها اهميت دارد، نمره کل آزمون GMAT است.
نتيجه آزمون جي مت از 200 تا 800 نمره دارد و داوطلب براي پذيرش در دانشگاه هاي معتبر آمريکا و کانادا بايد نمره ي 700 و بالاتر را کسب کند. نمره هر بخش علاوه بر درست بودن پاسخ ها به دليل تطبيقي بودن آزمون، به ميزان دشواري سوال نيز بستگي دارد. داوطلبان نمره خام آزمون را که توسط کامپيوتر محاسبه مي شود، بلافاصله پس از پايان آزمون دريافت مي کنند.
نمره دهي به استدلال کلامي و استدلال کمي
نمره آزمون GMAT در دو بخش استدلال کلامي و استدلال کمي از 0 تا 60 محاسبه مي شود. چون نمره ها توسط الگوريتم انطباق کامپيوتري که ميزان دشواري سوال را در نمره دهي لحاظ مي کند محاسبه مي شوند، قابل طبقه بندي هستند، از اين رو تعداد جواب هاي درست مي تواند موجب نمره دهي در بازه ي مشخصي شود. براي درک بهتر اين موضوع به اين مثال توجه کنيد: مثلا با 25 جواب درست ممکن است، داوطلب نمره اي بين 28 تا 30 کسب کند. داده هاي GMAC مشخص مي کنند که کسب نمره بالا در بخش استدلال کمي نسبت به استدلال کلامي معمول تر است. ميانگين نمرات داوطلبان در بخش استدلال کمي برابر با 39 است، اما ميانگين نمرات در بخش استدلال کلامي 27 است. نمره 46 در بخش استدلال کلامي 99 درصد و در بخش استدلال کمي تنها 62 درصد است.
نمره دهي به بخش استدلال يکپارچه
بايد بدانيد نمره اين بخش در نمره کل آزمون GMAT تاثير ندارد. امتياز بخش استدلال يکپارچه از 1 تا 8 و به صورت يک نمره اي متغير است. اين نمره بر اساس تعداد جواب هاي درست محاسبه مي شود. طبق آمار GMAC متوسط نمره داوطلبان در بخش استدلال يکپارچه حدود 4/23 است و نمره 7 معادل 82 درصد و نمره 8 معادل 92 درصد مي باشد.
نمره بخش رايتينگ تحليلي
نمره ي بخش رايتينگ تحليلي مانند بخش استدلال يکپارچه در نمره کل آزمون تاثيري ندارد. نمره اين بخش توسط يک کارشناس و يک الگوريتم کامپيوتري انجام مي شود و از 0 تا 6 نمره دارد که به صورت نيم واحدي متغير است. در اين بخش دو نمره داده مي شود که از ميانگين آنها يک نمره ي نهايي به دست مي آيد، همچنين اگر داوطلب هيچ پاسخي به سوال ندهد براي اين بخش نمره ي صفر به او داده مي شود.
براي نمره دهي به اين بخش هر متن يک بار توسط يک کارشناس و يک بار توسط کامپيوتر ارزيابي مي شود، در صورتي که دو نتيجه بيشتر از يک نمره با هم تفاوت داشته باشند، کارشناس دوم نيز متن را بررسي مي کند تا ارزيابي مجدد روي متن انجام شود.
آيا آزمون GMAT نمره منفي دارد؟
نکته ي مهمي که در مورد نمره دهي به آزمون GMAT بايد بدانيد اين است که آزمون GMAT نمره منفي ندارد، اما در صورت پاسخ ندادن به سوالات از نمره داوطلب کسر خواهد شد. همچنين در صورتي که داوطلب به تعداد زيادي از سوالات پشت سر هم پاسخ نادرست بدهد، از امتياز وي کم مي شود، چرا که پاسخ دادن اشتباه به سوالات به اين معني است که داوطلب جواب هاي درست را نمي دانسته و براي اجتناب از خالي گذاشتن پرسشنامه که موجب کاهش نمره مي شود به سوالات به طور تصادفي و اشتباه جواب داده است، از اين رو از امتياز او کسر خواهد شد.
ووچـر آزمون GMAT مانند ووچر آزمون تافل و ساير آزمون هاي زبان بين المللي از طريق کارت هاي ارزي اعتباري قابل خريد مي باشد، متقاضيان مي توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتي هومان ويزا ضمن دريافت مشـاوره رايگان درباره شرايط و مراحل نحوه خريد ووچر آزمون GMAT، در کوتاه ترين زمان مناسبترين نتيجه را کسب نمايند.
از مطالعه مقاله فوق مي توان نتيجه گرفت
جهت کسب موفقيت تضميني در آزمون هاي زبان ويژه مهاجرت شغلي و تحصيلي قدم اول استفاده از مشـاوره هاي تخصصي و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتي هومان ويزا براي تهيه و خريد اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت هاي مورد نياز در اين آزمون ها مي باشد.
مهاجرت تحصيلي موفق نيازمند دريافت آخرين اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جايگاه شغلي و يا مقصد مورد نظر است، متقاضيان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتي هومان ويزا مي توانند از دانش به روز در اين باره بهره مند شوند.
لينک هاي کاربردي شرکت مهاجرتي هومان ويزا
· اخذ ويزا
· شرکت مهاجرتي و خدمات مهاجرتي
پرسش هاي متداول درباره آزمون آيلتس
آزمون ,نمره ,استدلال ,gmat ,داوطلبان ,داوطلب ,آزمون gmat ,استدلال کلامي ,مهاجرتي هومان ,استدلال يکپارچه ,شرکت مهاجرتي ,شرکت مهاجرتي هومان